Ruoka-apu

Lähetyskappelin ruoka-apu ry on kristillinen avustusjärjestö, joka on perustettu tukemaan vähävaraisten taloudellista selviämistä jakamalla ilmaisia elintarvikkeita. Lähetyskappelin Ruoka-apu ry on jakanut ilmaiseksi lahjoitettuja ruokatarvikkeita vuodesta 2013. Tällä hetkellä Lähetyskappelin Ruoka-apu ry jakaa ilmaiseksi lahjoitettuja ruokatarvikkeita Leppävaaran Lähetyskappelin tiloissa (Vallikallionkuja 1).

Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on ravinnon tarjoamisen ja taloudellisen taakan keventämisen ohella vähävaraisten syrjäytymisen ennaltaehkäisy, yksinäisyyden lievittäminen sekä vertaistuen ja henkisen tuen tarjoaminen. Ruuanjaon yhteydessä tarjotaan kahvit (maksu 1e) lahjoitettujen leivonnaisten kera. Näin hakijoilla on mahdollista keskustella muiden ruokatarvikehakijoiden ja vapaaehtoisten työntekijöiden kanssa uusia tuttavuuksia luoden ja vertaistukea saaden. Samassa tilanteessa olevien kohtaaminen synnyttää vertaistukea ja helpottaa omaan tilanteeseensa sopeutumista ja toisaalta voi antaa uusia keinoja selviytyä tai saada kohennusta hakijan epätyydyttävään elämäntilanteeseen. Halutessaan ruokapaketin noutajalle tarjotaan mahdollisuus keskusteluapuun seurakunnan vastuuhenkilöiden kanssa. Tämä on keino tarjota henkistä tukea hakijan tukalaan elämäntilanteeseen, mikä myös voi lievittää masennusta, vähentää yksinäisyyttä ja vahvistaa hakijan selviytymiskeinoja. Jaon yhteydessä on vapaaehtoinen hartaus.

Ruoka-avun jakamat ruokatarvikkeet noudetaan lahjoittajilta kylmälaittein varustetulla pakettiautolla. Jakopaikassa on asianmukaiset kylmäsäilytystilat, jotta kylmäketju ei katkea missään vaiheessa.

Hakijat ovat löytäneet palvelumme lisääntyvässä määrin osoittaen taloudellisissa vaikeuksissa olevan väestön kasvaneen myös Espoossa. Ruokapaketin noutokertoja on vuosittain 12 000 - 15 000 kappaletta. Lähes kaikki hakijat jäävät myös kahville / teelle ruoanjaon yhteydessä. Sinäkin olet tervetullut!

Yhteystietoja:

Lähetyskappelin ruoka-apu ry:    y-tunnus 2818808-4

Kalervo Ahlsten, toiminnanjohtaja, timo.ahlsten@elisanet.fi

Juha Marin, hallituksen pj.  045 - 639 2595,  juha.marin@gmail.com

Heikki Isotalo, rahastonhoitaja,  041 - 541 6008,  heikki.isotalo@saunalahti.fi

Tarja Teiskonen, kirjanpito,  045 - 265 9610,  aarre.tilit@gmail.com

 

 

 

© 2021 Leppävaaran Lähetyskappeli, Powered by NettiSite